Peuter vs. flessenwarmer

Een ongelukje is snel gebeurd, daar kwamen we deze week achter. Onze peuter heeft een flinke brandwond! 

Het was de hele dag zo mooi weer, we waren buiten en onze peuter deed geen stap naar binnen als het niet hoefde. Hij was vrolijk en genoot van de heerlijke warmte van uit zijn badje in de schaduw.

Maar dan, hij loopt naar binnen. Ik was in de keuken en JD had net onze babyzoon naar bed gebracht en een fles met rijstebloem gegeven. De flessenwarmer stond nog op het aanrecht, stekker was er uit maar het water stond er nog in. Ik deed net wat in de vaatwasser en ik hoorde iets vallen. Peuter had de flessenwarmer te pakken en van het aanrecht getrokken. Al het warme water over zijn armpje. Mijn eerste reactie was douche. Ondertussen was JD beneden gekomen en terwijl hij met de douchekop over het verbrande armpje ging troostte ik een peuter met dikke tranen en een hard gegil met alle liedjes die ik me op dat moment kon verzinnen. Na een minuut of 10/15 haalde we hem onder de douche vandaan. Het leek allemaal mee te vallen. Nog dikke tranen maar dit leek niet van de pijn maar meer door de commotie en de schrik. Nog even met natte doeken zo goed mogelijk gekoeld. Met een beetje afleiding van Barbapapa en een ijsje leek de schade mee te vallen.

We smeerde de plek in met speciale zalf en de volgende dag overdag een paar keer met factor 50 (uiteraard had hij op de moment sportdag, in een park, de hele ochtend in de zon). Dit bleek niet goed te zijn voor de genezing. Factor 50 en speciale andere crème bleek niet genoeg te zijn. De huid was meer kapot geworden. Dan maar ondanks het warme weer binnen houden, blijven smeren en als we naar buiten gaan een shirt aan met lange mouwen. Niet nat worden, dat wordt niet zwemmen zoals gepland. Dit wordt verplicht binnen activiteiten doen. Arme arme peuter.

XoXo Vino

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial