November je was me een maand wel

Iedereen hoor ik over de oh zo drukke december maand, maar ik denk niet dat deze kan toppen aan onze November. 

Ik ben er ook echt even helemaal klaar mee! Zo nu dat het uit is kan ik rustig vertellen over onze drukke maand. Een maand van feestjes, sinterklaas, zinderlijkheid en een nieuwe school zoektocht voor onze peuter.

Jut en Jul “samen gamen”

Natuurlijk begonnen we deze maand rustig met de eerste verjaardag van onze nu dreumes zoon. De hele famillie was er bij, ons kleine huisje zat vol en het was mega gezellig! Onze dreumes is goed verwend. We hebben alles simpel gehouden, geen hapjes zelf gemaakt. Twee grote pannen soep en een broodje en alles was goed.

De week er op besloten we om de verjaardagen voor beide zonen tegelijk te gaan vieren voor vrienden. Dat was uiteraard heerlijke gaos van onze studenten vrienden en vrienden met kids. Lekker aan de borrel en rond rennende kinderen. Het was een soort studentenhuis junior feestje. Heerlijk, ik hou er van.

Dus so far so good, maar toen….. de aankomst van die witgebaarde man en zijn knechtjes. Oke Nijn, adem in en adem uit. De beste man nam meer mee dan zijn knechtjes, een flinke dosis spanning en een zak vol prikkels voor onze kleine peuter. Hij krijgt alles van sinterklaas mee, al twee weken voor de aankomst zat hij al in de kriebels. Het arme kind volgde het sinterklaas journaal op de voet en was hij actief aan het aftellen. Maar begrijpen? Nee dat doet hij nog steeds niet. De kleine man is verblind door magie en cadeautjes van de afgelopen weken. De man kwam aan en het eerste schoentje werd gezet. Met grote verwachtingen kwam die beneden  en de ontlading van het idee dat een man daadwerkelijk door onze schoorsteen een cadeautje had gebracht was groot. De magie was compleet. We doen ons best de cadeautjes tot het minimale te houden. We doen ons best duidelijk uit te leggen over de beste man. Maar het komt niet altijd aan. Op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf overal is sinterklaas. Het is net of die prikkels niet af te weren zijn.

En dan probeer je in deze tijd vol spanning je peuter uit alle macht zinderlijk te krijgen want hij wordt 5 december 4 jaar. En 4 jaar betekend de grote school waar ze zinderlijk moeten zijn. Nu begint onze peuter gelukkig pas in januari met de basisisschool, dus hebben we stiekem een maandje extra. Ik moet zeggen de afgelopen week ging het zinderlijk worden redelijk, en gisteren is hij voor het eerst een hele dag droog gebleven zonder luier. Maar vandaag zijn we terug naar af, vandaag gaan we namelijk sinterklaas vieren. Ik heb me vandaag gewonnen gegeven, hij heeft een luier om. Ik was er klaar mee. Ik wou die jongen ook een (tot zo ver mogelijk) een onbezorgde dag geven. Morgen gaan we verder.

School, ook zo`n dingetje wat er nog even tussendoor bij kwam. We kregen afgelopen maandag het verlossende woord, wanneer peuter een kleuter is, is het verstandiger dat hij naar een speciale basisschool gaat. Ze werken precies het zelfde als een reguliere, met zelfde leerstof en zelfde doelen. Alleen een sbo school heeft kleinere, prikkelarmere klassen met meer structuur. Perfect voor onze kleine jumping jack. Maar om de aanvraag af te ronden en hem in januari te kunnen laten starten moest einde van de week alles rond zijn. Dus dinsdag gaan kijken op school en op donderdag waren de papieren al op de juiste plek. Wat een geregel.

En nu is December aangebroken, we ronden sinterklaas af, we vieren onze peuters transformatie naar kleuter op 5 december en dan kunnen we kijken naar de kerst. De kerst doen we geen cadeautjes, we doen niks fancy`s, dit zijn onze niks moet dagen. We maken ons huisje gezellig, maar niet over de top kerst. En ach met kerst moet JD ook werken. Kerstavond hebben we samen, dan willen we ook even samen gourmetten en foute kerstfilm kijken. Verder houden we het lekker rustig.

November, je was druk en de kinderen zijn verwend. Laten we zorgen dat de rust nu terug komt.

XoXo Nijn

Zo klaar nu!

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial