Krijgen we een jongen of een meisje – Bakerpaatjes

Mega nieuwsgierig zijn we natuurlijk. Krijgen we een jongens huis of komt er toch balans met een meisje. Volgende week donderdag krijgen we met de 20-weken echo het verlossende woord. Maar wat zeggen de bakerpraatjes over het geslacht van Mini.

Maar wat zijn bakerpraatjes? 
Bakerpraatjes zijn beweringen die bakers vroeger deden betreffende conceptie, zwangerschap, bevalling en babytijd. Bakerpraatjes berusten op bijgeloof. Het dus niet betrouwbaar, maar soms wel leuk. Dus bakker, krijgen wij een jongen of een meisje?

Slaap je met je hoofd naar het noorden? Dan krijg je vast een jongetje! Naar het zuiden wijst op een meisje….
Ehmmm wat? Ik heb niet opeens de neiging om anders om in bed te gaan liggen. Mijn hooft lag bij Wout naar het noorden en we hebben ons bed niet verplaatst. Dus 1 punt voor een jongen.

Puntige buik? Een jongetje! Ronde buik? Een meisje!
Oke hier onder een foto, beide rond de 18 weken. Kunnen jullie er iets van maken? Van Anne heb ik helaas geen foto.

W
out: Vind hem duidelijk rond. Mini: Meer een punt.
Maar als ik de bakerpraat moet geloven, heeft team blauw nu 2 punten.

Last van ruwe handen, reken dan maar op een jongen. Zijn ze juist lekker zacht, dan wordt het een meisje.
Nu moet ik zeggen dat ik sowieso altijd ruwe handen heb. Ze zijn altijd al heel erg droog. Dit komt mede door mijn werk in de horeca (handen in koud water om te spoelen) en als het hooikoorts seizoen er is gaan ze altijd mega jeuken, zoals ja nu. Maar zijn ze minder droog dan normaal? Nee. En op basis van het feit dat het niet erger is geworden gaat er toch een puntje naar team roze.

Ben je tijdens de zwangerschap mooi en besteed je veel tijd aan jezelf, dan wordt het een jongetje. Verwaarloos je daarentegen jezelf, dan wordt het een meisje. Zij ontneemt je alle schoonheid.
Dit is bij de vorige twee zwangerschappen compleet anders om geweest. Bij Anne voelde ik me ook een mooie zwangere en bij Wout boeide het allemaal niet zo. Bij Anne zorgde ik toch wel wat beter voor mijn uiterlijk terwijl het bij Wout niet zo uit maken. Dit kan natuurlijk zijn omdat Anne mijn eerste was en graag met mijn buik pronkte en Wout kwam natuurlijk nadat Anne overleden was en ik me wat meer “down” voelde.
Bij deze zwangerschap voel ik me weer goed, draag make-up, verzorg mijn haar, smeer mijn buik goed in en gek genoeg poets ik mijn tanden soms 3 keer per dag. Dus als ik de bakerspraat moet geloven is dit een jongen. Dat is alweer 3 punten voor team blauw.

Als de aanstaande moeder veel last heeft van pukkeltjes (gezicht, decolleté en schouders) dan wordt het een meisje!
Ik kan de vorige twee keren niet meer herinneren of ik hier last van had. Heb er altijd wel een beetje last van. Nu heb ik er ook wel last van. Dus zeg ik 2 punten voor team roze.

Heeft je buik de vorm van een watermeloen? Dan wordt je ouders van een dochter. Lijkt je buik op een voetbal, dan zit er een zoon aan te komen. 
Hier kan ik nu natuurlijk niks over zeggen. Ik presenteer jullie de vorige twee buiken.

Links: Anne 37 weken. Rechts: Wout 39 weken.

Groeien je nagels sneller en worden ze sterker? Dan krijg je een jongen. Is het gewoon hetzelfde, reken dan maar op een meisje. 
Oke team blauw krijgt wederom een punt. Ze staan nu op 4 punten vs roze met 2.

Slaap je voornamelijk op je rechterzij? Reken dan op een meisje. Slaap je liever op je linkerzij, dan wijst het op een jongen.
Dit is wel grappig. Ik slaap altijd op mijn buik met met een groeiende buik kan dat niet meer. En normaal ga ik altijd op mijn linkerzij liggen als ik op mijn buik zat ben, maar de laatste paar weken pak ik vaker mijn rechterzij omdat het opeens fijner ligt. Is dit een voorteken? Een punt naar team roze.

Draag je hoog? Dan krijg je een meisje. Ligt je kindje laag, dan wordt het vast een jongen.
Ik heb nu met bijna 19 weken al last van maagzuur. Terwijl dit bij Wout pas met week 28 begon. Zou Mini hoog liggen? Met wederom een punt naar team roze is het nu 4 – 4

Meisjes maken je slaperig en een jongetje zorgt ervoor dat je juist wat minder behoefte hebt aan slaap.
Ik ben vaak om 21 – 21:30 al mega moe. Is dit het teken? Of komt het puur omdat ik bij deze zwangerschap een peuter door het huis heb rond stuiteren? Voor het eerst in de race staat team roze met een punt voor!

Gevoelige of pijnlijke navel? Een meisje! Voel je niets bijzonders aan je navel? Reken dan maar op een jongetje.
Hmmm ik heb geloof ik nog nooit een gevoelige navel heb gehad. Maar goed laten we de bakkers geloven. Wederom een punt voor blauw.

Bij een jongetje wordt alleen je buik dikker, bij een meisje worden je billen ook dikker.
Ik kreeg vorige week de opmerking na mijn hooft geslingerd dat ik mooie dikke billen kreeg. Dus punt voor team roze! Ze staan weer voor.

Wordt je haar iedere dag een beetje dunner? Dan zit er een meisje aan te komen. Wordt het echter iedere dag mooier en voller? Reken dan maar op een jongetje.
Ik heb wederom weer dik haar. Terwijl ik altijd dun heb. Bij de vorige twee keren had ik dik haar. Maar laten we de bakker geloven en een punt naar team blauw doen. Het staat nu 66

Als bij je eerste kindje het kruintje van zijn haar in het midden ligt, wordt de volgende een jongen. Ligt het meer opzij dan wordt het een meisje.
Bij Anne en Wout lagen ze beide op het midden. Dat betekend dat team blauw weer voor staat met 7 punten.

Problemen met de ademhaling? Dan krijg je vast een jongen! Helemaal geen problemen met de ademhaling, reken dan maar op een meisje.
Oke ben wel heel snel benauwd nu. Ben best snel buiten adem. Dus team blauw heeft nu 8 punten.

Vaak misselijk en veel overgeven? Dan wordt het vast en zeker een meisje!
Dan wordt dit zeker een meisje. Ik heb de eerste weken zoveel boven de wc gehangen dat wanneer Wout een wc zag hij mij na ging doen compleet met geluid. Dus toch nog een puntje er bij voor team roze.

Dus de eindstand is team blauw met 8 punten en team roze met 7 punten. De bakker zal dus zeggen dat we een jongen er bij gaan krijgen. Natuurlijk zijn dit niet alle bakerpraatjes. En misschien dat ik bij andere juist meer kans maak op een meisje. Het is natuurlijk bijgeloof. Alleen een daadwerkelijke geboorte geeft 100% zekerheid van het geslacht en een echo kan het het voor 99% zeggen. Mijn schoonmoeder is spiritueel en zegt een meisje, ze heeft het in de kaarten gelezen. In mijn dromen zie ik een dochter. Maar zijn ook mensen om me heen die hun gevoel zeggen dat het een jongen word. Ik ben echt heel benieuwd! Wat denken jullie?

XoXo

Ben jij mijn baby broertje of baby zusje?

 

 

 

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial