Hè ik ken jou

Langzaam vertrekken alle zwangerschapshormonen uit je lichaam. Je wordt weer baas over eigen lichaam. En ondanks de chronisch gebroken nachten en je lichaam wat is veranderd in een melk-productie-systeem, krijg je toch weer momenten van Hè jou ken ik weer!  

Het is alweer ruim 7 weken geleden dat onze jongste telg is geboren. Heel lang zat ik in twijfel of dit wel onze laatste moet zijn. Maar tijdens het bevallen wist ik het zeker, dit nooit meer! Ik zal er best nog 1 bij willen, maar wil nooit meer zwanger zijn en nooit meer bevallen.

Rowan

Was de bevalling dan zo zwaar? 
Nee! Het doet gewoon zeer. Nu beval ik makkelijk. Anne kwam in 6 uur, Wout in 3 uur. En onze jongste, poepte ik even van eerste wee tot laatste pers in 1 uur en 26 minuten er uit (zonder verdovende middelen). Trots laat ik de wereld kennis maken met Rowan.
Ik had me voorbereid op weer een knip, maar die hoefde niet worden gezet. Ik bereide me voor op eindeloos gehuil door krampen in de kraamweek, maar die bleven uit.
Mijn bevalling en eerste week waren gezellig en makkelijk. Misschien ook omdat meneer nummer 3 is. Maar nee, dit is de laatste keer dat ik dit door ga maken. Bevallen doet gewoon zeer. Het is niet leuk. Natuurlijk is het bijzonder, je wordt overladen met gevoelens van opluchting en blijdschap. Maar als je denkt dat het klaar is, dan heb je de naweeën. Je lichaam zorgt er even voor dat je de pijn nog even blijft herbeleven. Bedankt daar voor moedernatuur.

En hoe is het leven met Rowan erbij?
Bijzonder en zwaar. Rowan is een makkelijk, vrolijk mannetje. Hij slaapt makkelijk en in de nachten komt hij rond 3 uur en vervolgens om 6:30 weer. Ik mag niet klagen. De eerste weken waren wel anders hoor, dit is nu. De eerste weken kwam meneer om de 1,5/2 uur. Maar door de laatste voeding  (22/22:30 uur) een fles te doen of lekker te laten clusteren slaapt hij stukken beter.
Mijn dagen zijn drukker. Normaal stond ik op samen met Wout. Nu sta ik al een uur daarvoor op. In alle rust, tijd voor mezelf eerst douchen, kopje koffie, vaatwasser uitpakken en ontbijtjes voor mezelf en Wout maken. Daarna stuiterbal uit bed halen, samen ontbijten en dan 1 van de 2 melktanks die ik aan mijn voorgevel heb hangen leeg kolven. Dit laats genoemde is mega interessant voor Wout en ik wordt dan ook liefkozend koe genoemd.

Wout denkt: Wat is dit nu weer

Heb je nog wel tijd voor jezelf eigenlijk? 
Ja hoor! Die claim ik wel ondertussen. Waarbij ik me bij de eerste twee helemaal weg kon cijferen ga ik nu elke woensdag avond vrolijk de deur uit voor mijn zwanger herstel uurtje. Af en toe komt JD terug van stage en zeg “Hoi schat, hier zijn de kids. Ik ga even naar de winkel, daaaag”.
Ik zorg dat er ter aller tijden minimaal 2 voedingen in de koelkast klaar staat en heb ook een paar liter in de vriezer. Dat je borstvoeding geeft betekend niet dat je vast zit aan je baby. Natuurlijk voed ik 98% zelf. Maar als ik moe ben en op tijd in bed wil liggen, zorgt JD voor een flesje. En af en toe leg ik hem aan om even af te toppen zodat ik even naar de stad kan wat kopen. Waarin ik bij de eerste 2 alles moeilijk puzzelde en plande heeft nu een ervaren moeder die rol op zich genomen.

Paar weken na de bevalling. Ik kom weer op krachten

Wijn?
Ja hoor, lekker! Geen flessen meer, maar hoog uit een glas of 2 per week. Gewoon goed plannen en er gaat geen melk verloren. Je voed, schenkt je glas in en na je laatste slok wacht je twee uur. Soms red ik het niet, dan krijgt die een flesje. Tegen andere moeders zal ik vooral zeggen, voel je niet schuldig. Geniet van dingen waar je af en toe van kan genieten. Voor mij is het een wijntje en af en toe sporten. Voor andere is het misschien shoppen, uit eten of alleen wandelen.

En wanneer ga je weer op die rolschaatsen staan? 
Mijn doel is de volgde fresh meat weer in te stromen, deze is waarschijnlijk in februari. Ik doe momenteel een zwanger herstel traject bij een fysio. Hier moet ik nog vier keer heen. Maar denk dat ik nog wat extra lessen bij ga nemen en dan vooral gaan richten op mijn balans en mijn houding.

Vino Nijn is terug? 
Ja! En beter dan ooit! Mijn gezin is compleet, mijn lichaam ontzwangert als een malle en de wijn smaakt weer prima. Ik ben weer terug in de keuken, dingen uit proberen. En vooral, ik herken mezelf eindelijk weer terug!

XoXo Vino Nijn

Proost!

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial