De 5 goede voornemens van Vino Nijn.

Wat Nienke, jij goede voornemens? Je zegt altijd nee, dat slaat nergens op. En dat klopt, maar toch heb ik ze dit jaar. En vertel ze graag

Lekker eten! 
Gewoon wat meer aandacht besteden aan lekker eten. Kijk een kipburger is snel gebakken, een aardappel snel gekookt. Maar is dat altijd lekker? Nee niet altijd. Het is makkelijk eten, maar wil gewoon lekker eten. En dan heb ik het niet over “gezond”. Nee ik heb het dan over vette zelf gemaakte jus. Ik heb het over ovenschotels met kaas er over heen. Heerlijk. Dat vette sport ik er toch wel af!

Heerlijke zelfgemaakte Guinness stoofpot

Roller derby 
Oh als ik naar mijn skates kijk die zielig in de hoek staan wordt ik een beetje verdrietig. Maar dit jaar komen ze weer onder het stof vandaan. Ze worden weer gesmeerd en gaan weer rollen! Dit wordt mijn jaar. Ik hoop in februari weer op de skates te staan. Ik hoop weer mijn grenzen te kunnen verleggen en mezelf te verbazen wat ik eigenlijk allemaal kan.

Oke peuterzoon wil ze af en toe nog even pakken

Meer wijn
Ja ja ik weet het, ben net bevallen en geef borstvoeding. Maar dat betekend niet dat ik kan genieten van een heerlijk glaasje wijn op zijn tijd. Nee ik wil nieuwe wijnen ontdekken en meer van wijn willen weten. En natuurlijk jullie er uiteraard alles over vertellen.  Hoe ik dat combineer met borstvoeding? Ik heb al zoveel liter in de vriezer, af en toe een voeding in een flesje kan niet kwaad.

Happy Vino Nijn

De stomste moeder blijven!
Oke dit is gewoon raar. Maar dat ben ik ook echt. Ik ben een stomme mama! Waarom zou je denken. Oke wij laten bijvoorbeeld onze kinderen niet op tablet`s of de telefoon. Bij hoge uitzondering mogen ze een filmpje kijken (afleiding bij de kapper).
Ook gaven we ook dit jaar geen cadeautjes bij kerst. Wij vinden dat kerst daar niet om draait en doen daarom niet aan die commerciële trend mee (voorlopig tenminste).
En soms laat ik ze bewust vervelen. Tv uit en zelf lekker op de bank. Laat ze zelf maar wat verzinnen om te doen. Ik ga ze niet constant bezig houden. Zelf ben ik er van overtuigt dat je zo de creativiteit stimuleert. Of ik gelijk heb? Geen idee, we gaan het meemaken in de toekomst of dit de goede keuze is.
En dit jaar blijf ik dat gewoon doen. Nog steeds geen tablet, vaker de tv uit en gewoon laten vervelen die kids.

Nat, vies en blij

Lekker weer Vino Nijn zijn
Tijdens een zwangerschap wordt je gestuurd door hormonen. Ik zat hele dagen op de bank en was eigenlijk een heel saai mens geworden. Ik was onzeker en saai. Niet mezelf dus.
Maar nu ik ontzwanger heb ik zin om weer de deur uit te gaan. Af en toe kinderen naar de oppas en lekker een avondje uit met JD en met vrienden. Geld opzij zetten en leuke dingen doen. Misschien arrogant richting de kinderen dat ik er niet altijd 24/7 ben. Maar ik ben overtuigt dat een happy mama zorgt voor happy kinderen. En ja ze gaan regelmatig gewoon mee hoor. Als we terrasje pakken of naar een kleine festival gaan, dan gaan ze gewoon mee. Maar JD en ik moeten ook af en toe samen er uit. Even geen papa en mama zijn maar even weer vriendje en vriendinnetje.

Samen zoals elk jaar naar de zwarte cross

Dus geen gekke voornemens zoals gezonder eten, meer sporten en meer zen. Nee ik wil lekker eten, leuke dingen doen en een goede moeder zijn op mijn manier. Dus ik maak zo een lekker broodje zalm met roomkaas en een heerlijke kop koffie.

XoXo VinoNijn

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial