9 maanden mijlpaal!

Precies 9 maanden in de buik, precies 9 maanden uit de buik! Rowan kwam te wereld op precies de uitgerekende datum. Vandaag is die precies 9 maanden oud! 

Mijn bevalling in het kort
Ik heb mijn bevalling nooit opgeschreven in een blog, foei Vino, slechte blogger!
Mijn bevalling kan ik alleen maar heel kort over zijn. Ik werd op de dag van de uitgerekende datum ingeleid omdat ik al 2 of 3 weken met 2 cm ontsluiting rond waggelde. Strippoging die woensdag hielp niks, Rowan had er geen zin in.
Dus die ochtend zijn we in alle rust richting het ziekenhuis gegaan. Wout was uit logeren, en we zouden hem die middag weer thuis zien.
En de bevalling was in het begin saai! JD en ik waren een beetje spelletjes op de telefoon aan het spelen en af en toe kwam er een zuster binnen om mijn infuus te verhogen. Ik had ze al van te voren gezegd, ik doe deze in 1,5 uur. Ze moesten lachen. Om 11 uur begonnen de weeën, ik lag nog relaxed op bed. Na een tijdje even naar de wc, toen bood de verpleegkundige me een warme douche aan. Heerlijk was dat. En ondanks de pijn was het goed vol te houden. Ik vervloekte nog een paar keer JD want dit was zijn schuld allemaal maar rond 12:15 wou ik toch wel iets tegen de scherpe pijn. Daarvoor moest de gynaecoloog even kijken na de ontsluiting, die pijnstillers kreeg ik niet. Ik mocht toch wel gaan persen. En om 12:29 uur, dat is dus 1,5 uur! Was Rowan geboren.

dav

Fast forward, 9 maanden later.
Rowan is vrolijk, sterk, groot en een regelrecht schatje. Hij vreet (eten kan ik het oprecht niet noemen) als een slootwerker. Hij zit in kleding maat 80. Geeft graag kusjes en zwaait naar iedereen. Op het kinderdagverblijf heeft hij iedereen ingepakt.

Hier in huis is het opeens extra aanpoten. Ik dacht dat 1 kind hebben pittig was, 2 is nog een tandje pittiger. Je bent contant opzoek naar balans. Maar je raakt ook zo weer uit balans omdat er weer wat veranderd. Je baby tijgert, je peuter wordt zindelijk, je vind werk, je peuter begint te praten. Oh en JD studeert even af en is druk op zoek naar een baan.

Zelf ben ik regelmatig op en noem ik mezelf een chronisch vermoeide struisvogel of andere te noemen vogel. Als ik in de ochtend nog snel even een huishoudelijke taak doe, kinderen weg breng, werk, thuis kom, oh ja kinderen ophalen, eten kook, kinds naar bed, benen hoog, wijn in schenken, Rowan gaat voor nog een fles af, weer beneden dan kan ik genieten van mijn wijntje.

Maar ach mag niet klagen. Met mijn mannen! Rowan is een heerlijkheid en een echte doerak in de dop.

XoXo Vino Nijn

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial